from €0
Book Now

excursii hurghada cairo si luxor 3 zile

Hurghada, Egypt
Not Rated
Duration

3 zile și 2 nopți

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Excursii Hurghada Cairo si Luxor 3 zile este un turul perfect pentru a explora multe obiective,in conditiile unui buget si perioade de timp limitate. Veți face o incursiune în antichitate și veți descoperi Piramidele din Giza, Sfinxul și Muzeul Egiptean cu comorile lui Tutankhamun.De asemenea veți avea o zi întreagă în Alexandria pentru a vedea o parte din istoria greco-romană.
Vom vizita cel mai mare mormânt roman, Catacombele Kom El Shoqafa, Pilonul lui Pompei și Cetatea Qaitbay. Nu ratați a șasea cea mai mare bibliotecă francofonă din lume, Biblioteca Alexandria.
Bucurați-vă de peisajul dintre Cairo și Luxor de la fereastra trenului ca apoi să vizitați obiectivele din Luxor. Excursii Hurghada Cairo si Luxor 3 zile include și Valea Regilor, Templul Hatshepsut, Coloșii lui Memnon și templul Karnak. Aveți mai jos itinerariul detaliat.

Highlights

  • Obiective turistice din Cairo, Alexandria și Luxor

Itinerary

Expand All
Hurghada la Cairo:
Hurghada  la Cairo:

Transfer de la hotel la stația de autobuz El Gouna pentru a lua autobuzul de lux la ora 02.30 spre Cairo. La sosire, veți începe turul la obiectivele din Cairo, cum ar fi Muzeul Egiptean, Piramidele Giza și marele Sfinx. Vă veți bucura de prânz într-un restaurant local cu vedere la piramide.

Obiective Cairo:
Obiective Cairo:

Muzeul Egiptean
Muzeului Egiptean este locul unde găsim cea mai mare colecție de artefacte antice într-un singur loc. 5000 de ani de istorie din perioada Egiptului preistoric până în perioada greco-romană. Aici puteți admira comorile regelui Tutankhamun, în special masca sa de aur 10,3 KG de aur pur,corpuri mumificate ale membrilor familiei regale sau locale din cele mai vechi timpuri. Vă puteți pierde între multitudinea de secțiuni , mai ales că una dintre ele este dedicată Regelui Akhenaton și iubitei lui, Regina Nefertiti.Un alt punct culminant al muzeului sunt mumiile regale găsite în 1881, comorile Yoya și Tuya. De asemenea, aruncați o privire la statuia de 7,50 m a lui Khufu (Cheops), constructorul marii piramide.
Prânz
Alăturați-vă ghidului în vehiculul cu aer condiționat și îndreptați-vă spre un restaurant tipic egiptean și bucurați-vă de prânz într-un restaurant cu vedere la piramide.

Platoul Giza și Panorama
Vom admira una dintre cele șapte minuni ale lumii încă în picioare, Piramidele din Giza. Se știe că piramidele sunt cele mai uimitoare creații ale unei civilizații complexe și enigmatice, cel mai cunoscut reper cultural al omenirii, care i-a fascinat pe erudiți de-a lungul vremii.
Cum au fost construite Piramidele ? O întrebare la care ghidul dvs va încercă să vă răspundă. Marea Piramidă este formată din 2 300 000 de blocuri de piatră cu o greutate cuprinsă între 2,5 și 15 tone. Ghidul dumneavoastră vă va explica cum au fost tăiate și transportate blocurile de piatră.
Vom merge apoi către Panorama pentru o sesiune foto unde avem cea mai bună poziționare cu toate piramidele împreună.

Sfinxul
Încheiem vizita cu creatura mitică, marele Sfinx al regelui Khafre. Marele Sfinx din zona Piramidelor este o statuie cu trupul unui leu și capul unui om. Statuia este sculptată dintr-o singură bucată de piatră și măsoară 73 de metri lungime și 20 de metri înălțime.

Check-in la hotel în Cairo:
Check-in la hotel în Cairo:

La sfârșitul turului din Cairo, veți merge la hotel, lângă piramide, pentru check-in .

Cairo-Alexandria:
Cairo-Alexandria:

Mic dejun la hotel și transfer către Alexandria, perla Mării Mediterane ( aproximativ trei ore). La sosire vom incepe turul la Catacombele Kom El Shoqafa. Au fost descoperite accidental in 29 septembrie 1900, în timp ce un măgar tracta o căruță și piciorul i-a dispărut într-o gaură în pământ. Este cel mai mare cimitir roman din Alexandria și a fost una dintre cele șapte minuni ale Evului Mediu. Vizita este o șansă de a cunoaste practicile funerare din acea epocă în care Egiptul a fost un amestec de elemente artistice ale culturii elenistice ,romane și faraonice.
Pilonul lui Pompei
Apoi veți continua cu Pilonul lui Pompei, coloana de granit roșu care are o înălțime de 28 de metri, cea mai mare coloană monolit. Dintr-o inscripție în limba greacă scrisă pe coloană știm că nu a fost ridicată pentru Pompei așa cum cred cruciații, ci este o coloană memorială pentru Dioclețian, împăratul roman.
Cetatea Qaitbay
Continuăm cu Cetatea Qaitbay (din exterior). Cetatea Qaitbay a fost construită pe același loc cu vechiul Far din Alexandria, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Această cetate Qaitbay a fost considerată una dintre cele mai importante cetăți defensive pentru Egipt și coasta Mării Mediterane.
Prânz
Prânzul va fi servit la un restaurant local din Alexandria .

Cairo Luxor
Cairo Luxor

At the end of your full day in Alexandria, you will go directly to the Giza railway to take the first-class train to Luxor (18.30 pm / 19.30 pm). You will have time to drink something at a cafe shop or have some snacks.

Luxor Attractions
Luxor Attractions

Upon arrival, your guide will be waiting for you at the train station and you will join him in an air-conditioned vehicle to start your tour in Luxor.

Valley of the kings

One of the most visited places in Egypt together with Giza Pyramids and it was the burial place of all the kings of the New Kingdom in Egypt. Discover 3 of the opening ten tombs with your ticket and explore the beautiful scenes decorating the walls. Tutankhamen's tomb is an extra charge tomb.

Hatshepsut temple

The beautiful temple of the female Pharaoh Hatshepsut on the west bank of the River Nile. Hatshepsut's temple is one of the world's most striking architectural masterpieces. During Hatshepsut's reign, Egypt gained prosperity and peace.

Colossi of Memnon

The two statues known as Colossi of Memnon were decorating the largest mortuary temple on the west bank of the River Nile. They are 18 meters high and 720 tons each but in 27 BC strong earthquake damaged the statues. The statues show Amenhotep III in a seated position, with his hands resting on his knees, and his faces facing the Nile in the east.

Lunch

Enjoy your lunch in a local restaurant direct on the Nile.

Karnak temple

Explore the largest ancient religious site in the world, Karnak is an open-air Museum that took 200 years in the past to be terminated. Karnak was dedicated to the universal god in that time called Amon. Here you will see the huge avenue of Sphinxes, Pylons, chapels, Obelisks, and a sacred lake.

Luxor to Hurghada
Luxor to Hurghada

At the end of your tour, we will transfer you back to your hotel in Hurghada

Tour's Location

Hurghada, Egypt

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

from €0

You might also like