from €450
Check Availability

Aswan Egypt and Cairo Pyramids in 3 Days

Aswan, Egypt
Not Rated
Duration

3 Days 2 Nights

Cancellation

Up to 7 days

Group Size

Unlimited

Languages

Romanian

Overview

Petreceți 3 zile uimitoare de la Cairo în Aswan, Egipt ! Uneori este greu să alegi locurile pe care să le vizitezi . Lasă această horatare pe seama noastră și hai cu noi la Cairo și Aswan timp de 3 zile !  Mergem la Cairo,orașul plin de istorie antică, și ajungem la  Platoul Giza, locul unde se înalță Marea Piramidă, singura dintre cele șapte minuni ale lumii antice încă în picioare și la legendarul Sfinx. Aswan este bogat în istorie,iar  Nilul oferă cel mai frumos peisaj, curgând printre stânci de granit și deșert, alături de satele nubiene viu colorate . Aswan a fost granița de sud a Egiptului și poarta strategică și comercială încă din antichitate. Aswan are obiective turistice incredibile, cum ar fi romanticul templul Philae și Insula Elephantine, un sit cu adevarat antic. Există multe locuri de neratat  în Cairo și Aswan, locuri care vă vor face să vă îndrăgostiți de aceste locuri. Acest tur reunește obiectivele din  două dintre cele mai importante orașe în Egipt Aswan, și Cairo.

Turul începe din Hurghada și se termină în Hurghada cu ghidul dumneavoastră arheolog privat.

[table id=8 /]

Highlights

 • Barajul Înalt
 • Obeliscul Neterminat
 • Templul Philae
 • Templul Abu Simbel
 • Plimbare cu felucca
 • Platoul Giza, Piramida in Trepte, Piramida lui Teti, Piramida lui Unas
 • Sfinxul

What you will do

Expand All
Templul Kom Ombo

Prima oprire este la Kom Ombo pentru a ne delecta privirea cu acest templu magnific. Templul este foarte bogat cu scene unice, cum ar fi Calendarul egiptean, instrumentele chirurgicale, scene care vorbesc despre sarcină și naștere, Nilometru și crocodili mumificați.
Templu Kom Ombo este considerat a fi cu adevărat deosebit, deoarece este un templu dublu, construit în oglindă şi este împărţit în două sectoare identice dedicate venerării a două zeităţi: în partea de sud se află partea de cult a zeităţii crocodil Sobek – patronul fertilităţii, fiind însoţită de Hathor şi Khonsu Hor, care reprezintă întunericul, yinul și negativul iar partea de nord a fost dedicată zeităţii şoimului Horus cel Bătrân, protectorul faraonilor şi al Egiptului, care reprezintă lumina, yang-ul și pozitivul. În timpul vizitei noastre la Templul Kom Ombo, vom putea experimenta lupta dintre sinele nostru inferior și cel superior. Această experiență ne vă permite să ne confruntăm cu gândurile care ne țin într-o stare de frică, negativitate și ne împiedică să ne înălțăm în stările noastre superioare conduse de scop, inspirație, voință, încredere și conștientizare și viziune puternică, cum ar fi șoimul Horus.
La sfârșitul turului nostru, vom conduce la Aswan

Prânz

Masa de prânz va fi luată într-unul dintre restaurantele locale din Aswan.

Plimbare cu Felucca

După prânz, programul începe cu unul o relaxanta plimbare cu Felucca, care este o barcă tradițională din lemn cu vele și depinde de vânt. Felucca va naviga ușor până la grădinile botanice sau insula Kitchener , un paradis floral , cu 400 specii plante tropicale si subtropicale.

Satul Nubian

Turul satului nubian este modul tău de a interacționa cu tradițiile și culturile stilului de viață nubian. Satele Nubienilor , cele mai viu colorate sate din tot Egiptul , au casele construite din cărămidă de lut, cu tavane boltite și zugrăvite cu ghips sau var alb. Vom înțelege de ce nubienii păstrează crocodilii în casele lor,vom vizita o casă nubiană, vom gusta ceaiul tradițional nubian și doamnele pot încerca tatuajele Henna. Vom petrece noaptea într-una casele nubiene și veți avea timp să ascultați povestea nubianului și de ce au fost mutați în Aswan după construirea barajului înalt. Aflați mai multe despre tradițiile in ceea ce privește căsătoria și limba lor. Întrebați-i de ce și când pun un trandafir roșu pe ușa casei și când pun frunze verzi. De ce nu se căsătoresc cu egipteni normali, chiar dacă sunt musulmani.
Cina și cazare pste noapte in satul Nubian.

Abu Simbel

Abu Simbel sunt două temple masive tăiate în stâncă în satul Abu Simbel,la aproximativ 230 km sud-vest de Aswan. Complexul face parte din patrimoniul mondial UNESCO cunoscut sub numele de "Monumentele nubiene".Templele gemene au fost inițial sculptate din munți în secolul al 13-lea î.Hr., în timpul domniei dinastiei a 19-a a faraonului Ramses al II-lea. Remarcabilele statui din piatră care îi reprezintă pe Ramses şi pe soţia sa, Nefertari au devenit emblema iconică a templului. Vom vedea cum unul dintre cei mai mari faraoni egipteni și-a iubit soția atât de mult încât a scris pe fațada templului ei
" Cea pentru care strălucește soarele".Vom admira scenele spectaculoase ale războiului regelui împotriva hitiților din Qadesh și sanctuarul unde puteți vedea cele patru statui ale lui Ptah, Amun-Re, faraonul însuși și Raharakhty.
Templul este unic și datorită faptului că soarele pătrunde în camera sacră luminând perfect chipul faraonului doar două zile pe an, de ziua regelui pe 21 februarie şi în ziua încoronării sale, pe 22 octombrie .

Prânz

Vom lua masa de prânz într-un restaurant egiptean local, si vom continua cu atracțiile din Aswan.

Barajul Înalt

Barajul Aswan este cel mai mare baraj din Egipt. Acesta este situat lângă orașul Aswan, în apropierea primei cataracte a fluviului Nil. Barajul constă de fapt din 2 baraje diferite: un baraj vechi, terminat în 1902, situat în partea inferioară, și un baraj nou, situat în partea superioară, construit cu ajutorul sovieticilor în anii '60 și terminat în 1970.
Ambele baraje regulează cursul râului, prevenind inundarea anuală a regiunii sudice a Egiptului.

Templul Philae

Ne bucurăm de o plimbare cu barca cu motor până la magnificul templu ISIS. Ne deschidem inima și mintea pentru a asculta de la ghidul nostru poveștile din spatele construirii acestui templu. Nu ratați mitul lui Osiris, Isis și Seth și cum soția loială a găsit inima soțului ei aici. Sau mitul referitor la blestemul celor două obeliscuri de la intrarea în templu și ce s-a întâmplat cu toți cei implicați în mutarea lor la Palatul Kingston din Marea Britanie. Vom asculta de la ghidul egiptolog cum insula pe care a fost construit inițial templul a fost scufundată sub apă după construirea Barajului Înalt și cum UNESCO a lansat o campanie de salvare și mutare a templului în locul său actual. Vă rugăm să rețineți că templul Philae a fost unul dintre ultimele locuri în care religia egipteană antică a fost practicată chiar și după răspândirea creștinismului.

Obeliscul neterminat

Ultima oprire va fi Obeliscul neterminat a lui Hatshepsut din carierele de granit din Aswan. Obeliscul oferă o idee excelentă despre modul în care au fost create și tăiate în piatră aceste structuri uriașe.
Încheiem ziua cu trenul cu vagon de dormit. Ne vom îndrepta spre gară pentru a ne îmbarca în tren pe ruta Aswan-Cairo. Cina și micul dejun vor fi servite în tren.

Cairo Hurghada

Vom incepe turul în unul dintre cele mai enigmatice orașe din Africa de Nord, Cairo . Acest oras este plin de istorie antica la fiecare pas .
Sakkara
Necropola Sakkara este locul unde veți contempla Piramida în Trepte , cea mai veche piramidă din lume. Piramida în trepte a fost construită în anul 2600 î.Hr. de către regele Zoser ( Djoser) fondatorul celei de a III-a dinastii din timpul Vechiului Regat. Piramida în trepte, cea mai veche construcție de piatră tăiată la scară largă, este înconjurată de un zid uriaș din calcar, cu înălțimea de 10,5 metri, și care înconjoară o zona de 0,14 kilometri pătrați. În interiorul zidului au fost construite 13 uși false și o ușa reală, care se afla în colțul din sud-est al zidului. De la intrare există un coridor, al cărui tavan din piatră este sculptat în așa fel încât seamănă cu niste grinzi de lemn, care duce spre vest, către Curtea Sudică. În apropierea intrării nordice în Piramida în trepte a lui Zoser, se afla pivnița unde s-a găsit statuia în mărime naturală a lui Zoser , din calcar vopsit. Aceasta statuie îl înfățișează pe Zoser purtând pelerina albă pe care o purta în mod normal în timpul Festivalului Sed.
Piramida lui Teti
Vom trece de la Piramidele în Trepte la Piramida Teti. Teti (c.2345-2323 î.Hr.), primul conducător al celei de-a șasea dinastii, care și-a construit complexul piramidal nu departe de Piramida în trepte a lui Djoser în Saqqara. La finalizare, piramida avea o înălțime de 52,5 m. Deși inițial a fost învelită în blocuri de calcar fin, miezul său este format din blocuri mici de calcar local și resturi de umplutură. Astfel că, atunci când blocurile carcasei au fost îndepărtate în antichitate, miezul, incapabil să-și susțină forma, a început să se prăbușească. Ca rezultat, piramida apare ca un deal natural astăzi. Cu toate acestea, substructura sa este intactă. În dreapta, la vest, se află camera de înmormântare.Tavanul ei este decorat cu stele aurii pe un fundal albastru închis, reflectând noțiunea egipteană antică a mormântului ca microcosmos al universului. Anticamera și camera de înmormântare sunt frumos decorate cu texte piramidale. Acestea sunt o colecție de ritualuri și recitări care au fost concepute pentru a asigura călătoria cu succes a regelui în viața de apoi.
Piramida lui Unas
Regele Unas (c.‪2375–2345 BC) este ultimul rege al celei de-a 5-a dinastii. Construită la 80 de ani după Piramida în trepte din Djoser, Piramida din Unas este cea mai mică dintre piramidele Vechiului Regat. Acesta conține toate componentele complexului funerar regal al Vechiului Regat : templul din vale, templul mortuar, calea de acces care le leagă și piramida în sine.‬‬‬
Majoritatea oamenilor vizitează Saqqara pentru a vedea celebra Piramidă în trepte a lui Djoser, și pe bună dreptate, însă dacă tot sunteți acolo, nu ratați Piramida lui Unas. Din exterior, aceasta arată ca o piramidă veche erodată, dar nu lăsați exteriorul să vă păcălească. Aceasta este o piramidă pe care trebuie să o vedeți din interior. Coborâți rampa în inima piramidei. Trebuie să te apleci și să te ghemuiești, dar merită. Camerele din partea de jos sunt primele care sunt acoperite cu text piramidal, cea mai veche versiune a Cărții Morților. Iar gresia arsă strălucește auriu în lumina slabă. Această piramidă va fi o surpriză încântătoare și distractivă.
Mormântul lui Mereruka
Mereruka a fost vizir în timpul domniei regelui Teti , iar mormântul este unul dintre cele mai mari morminte destinate nobilor din Egipt. Are 31 de camere pentru Mereroka, soția sa și fiul său. Interiorul este pictat cu fascinante scene din viața de zi cu zi care își păstrează culorile frumoase încă foarte bine conservate. Puteți admira scenele de recoltare, vânătoare, pescuit,colectarea de taxe, petreceri și muzică.
Prânz
Masa de prânz va fi luată într-un restaurant local, unde vă puteți bucura de o mâncare tradițională, Kofta.
Platoul Giza
Vom continua cu una dintre cele șapte minuni ale lumii antice care stă încă în picioare, Marea Piramidă. Cine care a construit Piramidele în Egipt? Și de ce? Construcția acestei piramide îi este atribuită Regelui Khufu din dinastia a 4-a. Marea Piramidă este considerată una dintre cele mai magnifice structuri create de om din lumea veche. La finalizare, Marea Piramidă a fost învelită în întregime în calcar alb. Blocurile lucrate precis au fost așezate în straturi orizontale și montate cu grijă împreună cu mortar. Structura internă este formată din trei camere principale (camera regelui, reginei și subterane), Marea Galerie și diverse coridoare și puțuri. În ultimii ani s-au mai descoperit încă trei sau patru camere, în apropiere de camera funerară, într-una fiind corabia regală, iar celelalte sunt în curs de explorare, dezvăluind poate ultimele secrete ale Marii Piramide: tezaurul și mumia faraonului.
In apropiere de Marea Piramidă găsim a doua dintre cele trei mari piramide. Deşi este cu 2 metri mai mică decât Marea Piramidă a lui Kheops, mormântul lui Khefren (Khafre/ Chéphren) a fost construit pe un teren mai înalt astfel încât pare mai înalt decât cel a lui Kheops. Piramida lui Khefren are 136 m înălţime. În interiorul ei se găsesc două camere sepulcrale; şi aici, în camera principala s-a găsit doar un sarcofag gol. În exterior, pe latura de est, s-a descoperit un sistem sepulcral în stare foarte bună, aşa încât a devenit un exemplu de arhitectură monumentală egipteană, constituit din piramidele denumite „cele două temple ale lui Khefren” (Templul de Sus şi Templul din Vale), unde s-a găsit o faimoasă statuie din diorit.
Vom încheia turul la Platoul Giza cu enigmaticul Sfinx si Templul din Vale.

Included/Excluded

 • bilet de tren la vagonul de dormit pe ruta Cairo-Aswan
 • taxe de intrare pentru toate obiectivele turistice menționate mai sus.
 • toate transferurile menționate în program cu vehicul cu aer condiționat
 • ghid arheolog vorbitor de limba română
 • 1 noapte in satul Nubian
 • Intrarea în interiorul Piramidelor
 • bacșișurile pentru ghidul local
 • Băuturile din timpul meselor la restaurant

languages

Romanian

Activity's Location

Aswan, Egypt
from €450

Organized by

Palma Tours Hurghada

Member Since 2021

10 Reviews

Information Contact

Email

info@gootatravel.com

Website

http://gootatravel.com

Phone

00201111452338 / 00201028685533