from €0
Inquiry

Aswan și Luxor în 3 zile din Hurghada

Aswan, Egypt
Not Rated
Duration

3 zile 2 nopti

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Rezervați un circuit de  4 zile/3 nopți din Hurghada pentru  a explora Luxor și Aswan cu templele greco-romane pline de istorie antică. Aswan este bogat în istorie,iar  Nilul oferă cel mai frumos peisaj, curgând printre stânci de granit și deșert. Vom face o incursiune în trecut și vom vizita romanticul Templu a lui  Isis sau spectaculosul  Baraj  Înalt. Acest miracol ingineresc a pus capăt inundațiilor distructive ale Nilului,astfel încât peste  100.000 de hectare de teren deșertic s-au transformat în teren pentru cultivare. De asemenea, vom vizita și  carierele de granit de unde vechii egipteni își procurau piatra folosită la construcția obeliscurilor și statuilor.

Mai mult decât atât, vom vizita templele Abu Simbel, două temple masive tăiate în stâncă, dedicate  lui Ramses și ale iubitei sale regine Nefertari. Vom asculta povestea din spatele templelor și modul în care acestea au fost mutate după ce Egiptul a construit Barajul Înalt în anii 1960. Ghidul dumneavoastră vă va explica de ce UNESCO a lansat o campanie de succes pentru a salva templele scufundate de apa lacului Nasser. Cercetători, arheologi, istorici, ingineri și arhitecți din 30 de țări au efectuat misiunea de salvare și au reusit.

Turul Aswan – Luxor se încheie în Luxor, unde veți descoperi de ce Karnak este cel mai mare templu din lume. Aici vom admira  bulevardul Sfincșilor de statui cu cap de berbec, care se întinde pe aproximativ 3 km. Încheiem cu  misticul templu funerar   El Deir El Bahari  sau Templul a lui Hatshepsut.

Highlights

 • Barajul Înalt - Templul Philae
 • Templul Abu Simbel
 • Templul Karnak
 • Carierele de granit
 • Valea Regilor
 • Templul lui Hatshepsut
 • Coloșii lui Memnon

Itinerary

Expand All
Day 1 Hurghada to Aswan:

Transfer Hurghada-Aswan , check-in la hotel si servire prânz. Timp liber la dispoziție cu posibilitatea de a face un tur de oraș sau de a merge în bazar. Cină și cazare peste noapte la hotel.

Ziua 2 Abu Simbel:

Mic dejun la hotel. Zi dedicată templelor Abu Simbel.
Abu Simbel sunt două temple masive tăiate în stâncă în satul Abu Simbel,la aproximativ 230 km sud-vest de Aswan. Complexul face parte din patrimoniul mondial UNESCO cunoscut sub numele de "Monumentele nubiene".Templele gemene au fost inițial sculptate din munți în secolul al 13-lea î.Hr., în timpul domniei dinastiei a 19-a a faraonului Ramses al II-lea. Remarcabilele statui din piatră care îi reprezintă pe Ramses şi pe soţia sa, Nefertari au devenit emblema iconică a templului. Vom vedea cum unul dintre cei mai mari faraoni egipteni și-a iubit soția atât de mult încât a scris pe fațada templului ei
" Cea pentru care strălucește soarele".Vom admira scenele spectaculoase ale războiului regelui împotriva hitiților din Qadesh și sanctuarul unde puteți vedea cele patru statui ale lui Ptah, Amun-Re, faraonul însuși și Raharakhty.
Templul este unic și datorită faptului că soarele pătrunde în camera sacră luminând perfect chipul faraonului doar două zile pe an, de ziua regelui pe 21 februarie şi în ziua încoronării sale, pe 22 octombrie .
Odată încheiată vizita, ne întoarcem la Aswan pentru masa de prânz și o după-amiază liberă. Opțional, putem vizita satul Nubian sau putem face o plimbare cu Felucca .

Ziua 3 Aswan :

Mic dejun la hotel . Zi dedicată obiectivelor turistice din Aswan .
Barajul Aswan este cel mai mare baraj din Egipt. Acesta este situat lângă orașul Aswan, în apropierea primei cataracte a fluviului Nil. Barajul constă de fapt din 2 baraje diferite: un baraj vechi, terminat în 1902, situat în partea inferioară, și un baraj nou, situat în partea superioară, construit cu ajutorul sovieticilor în anii '60 și terminat în 1970.
Ambele baraje regulează cursul râului, prevenind inundarea anuală a regiunii sudice a Egiptului.
Templul Philae
Ne bucurăm de o plimbare cu barca cu motor până la magnificul templu ISIS. Ne deschidem inima și mintea pentru a asculta de la ghidul nostru poveștile din spatele construirii acestui templu. Nu ratați mitul lui Osiris, Isis și Seth și cum soția loială a găsit inima soțului ei aici. Sau mitul referitor la blestemul celor două obeliscuri de la intrarea în templu și ce s-a întâmplat cu toți cei implicați în mutarea lor la Palatul Kingston din Marea Britanie. Vom asculta de la ghidul egiptolog cum insula pe care a fost construit inițial templul a fost scufundată sub apă după construirea Barajului Înalt și cum UNESCO a lansat o campanie de salvare și mutare a templului în locul său actual. Vă rugăm să rețineți că templul Philae a fost unul dintre ultimele locuri în care religia egipteană antică a fost practicată chiar și după răspândirea creștinismului.
Obeliscul neterminat
Ultima oprire va fi Obeliscul neterminat a lui Hatshepsut din carierele de granit din Aswan. Obeliscul oferă o idee excelentă despre modul în care au fost create și tăiate în piatră aceste structuri uriașe.
Prânzul va fi servit într-un restaurant local , iar apoi ne vom indrepta către gară pentru a ne îmbarca în tren pe ruta Aswan-Luxor. Check-in , cină și cazare peste noapte la hotel în Luxor.

Ziua 4 Luxor Hurghada:

Mic dejun la hotel . Zi dedicată obiectivelor turistice din Luxor.
Templul Karnak
Complexul Karnak este considerat un sit istoric neprețuit și o resursă de informații despre evoluția Egiptului antic.Templul Karnak sau Templul lui Amun este cel mai mare templu religios din lume. Karnak este un complex de stâlpi, obeliscuri, capele, coloane, statui, lacuri sacre și sanctuare dedicate triadei lui Luxor Amon, a soției sale Mut și a fiului lor Khonsu. Templul Karnak este de asemenea renumit pentru vasta Sala cu Hipostile. A fost cladit in mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generații succesive de faraoni , cum ar fi Tuthmosis III, Ramses al II-lea, Seti I, Hatshepsut, Amenhotep al III-lea și Akhenaton.
Masa de prânz va fi servită într-un restaurant local cu vedere la Nil. Vom avea tip bufet suedez cu aproape 8 tipuri diferite de salate, orez, paste, legume, cartofi dulci, pui la grătar, pește, kofta și 4 deserturi diferite.
Coloșii lui Memnon
Coloșii lui Memnon sunt două dintre cele mai înalte statui din Egipt, după cele din Abu Simbel. Odată aceste statui păzeau intrarea în cel mai mare templu mortuar de pe malul vestic al Nilului dedicat regelui Amenhotep al III-lea. Statuile îl înfățișează pe Amenhotep al III-lea ca un rege așezat pe tron cu simbolurile regale deasupra capului, iar lângă picioarele lui sunt figurile mici ale mamei și soției sale. Statuile sunt sculptate dintr-un singur bloc de piatră, iar fiecare cântărește 720 de tone.

Valea Regilor
Continuam cu Valea Regilor, necropola dintre munți, unde vom vedea morminte elaborate, săpate în piatră și decorate cu scene din mituri care descriu drumul faraonului spre nemurire. Majoritatea faraonilor regatului nou (62 faraoni) au fost îngropați în morminte tăiate în piatră în valea regilor. Vom intra in trei dintre cele mai frumoase morminte.
Templul Hatshepsut
Templul Hatshepsut este un templu mortuar unic situat pe malul vestic al râului Nilului, cel mai frumos dintre templele aflate aici . Se află într-un spatiu superb: templul se înalță dintre terase ample, care sus se unesc cu un golf mare, din stânci de calcar. Aura mistică ce învăluie templul i se datorează în mare parte chiar personalității lui Hatsheput, singura femeie –faraon din Egiptul Antic. Aici puteți vedea unele dintre cele mai importante povești despre acest templu, cum ar fi nașterea divină a reginei, expediția Punt, capela Hathor și capela Anubis.
Încheiem ziua cu transfer către hotelul din Hurghada pentru cină și cazare peste noapte.

Important de reținut:

Vă rugăm să rețineți că acest circuit este disponibil de la Marsa Alam, Safaga, El Gouna, Soma Bay și Sahl Hasheesh. Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o călătorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc

Included/Excluded

 • Transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
 • 2 nopti cazare în Aswan la hotel 4**** în regim demipensiune
 • 1 noapte cazare în Luxor la hotel 4**** în regim demipensiune
 • 1 Bilet de tren la pe ruta Aswan-Luxor
 • ghid arheolog vorbitor de limba română pe parcursul întregii călătorii.
 • taxe de intrare pentru toate obiectivele turistice menționate mai sus.
 • asistență turistică locală la sosire-plecare
 • manipularea bagajelor
 • orice cheltuieli personale și activități opționale
 • bacșișurile șoferi și ghidul local
 • excursiile opționale : Satul Nubian , plimbare cu felucca
 • băuturile în cadrul meselor de la restaurantele locale

Tour's Location

Aswan, Egypt

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

from €0

Inquiry

You might also like