from €0
Book Now

Excursie Abu Simbel din Hurghada

Hurghada, Egypt
Not Rated
Duration

2 zile 1 noapte

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

English, french, German, Russian

Overview

Excursie Abu Simbel  din Hurghada îți dezvăluie frumoasa poveste din jurul templelor colosale dedicate lui Ramses al II-lea . Timp de 2 zile  vei avea și ocazia de a vizita romanticul templul  Philae și obeliscul neterminat al reginei Hatshepsut .Te vei plimba prin multitudinea de culori a satelor nubiene și a insulei Elefantine. Mai mult, vei vizita si  Grădina Botanică.

Highlights

 • Templele Abu Simbel
 • Barajul Înalt
 • Templul Philae
 • Obeliscul Neterminat

Itinerary

Expand All
De la Hurghada la Aswan
De la Hurghada la Aswan

Veți fi preluați dimineața devreme de la hotelul din Hurghada în jurul orei 05.00 pentru transfer la gara din Qena. Aici ne vom îmbarca în trenul de primă clasă de la Qena la Aswan pentru o călătorie care va dura aproximativ 4 ore. La sosire în Aswan , check-in la hotel și veți avea timp liber la dispoziție până a doua zi.

Aswan Abu Simbel
Aswan Abu Simbel

A doua zi dimineața în jurul orei 03.00 am pornim către Abu Simbel. Localitatea Abu Simbel este la aproximativ 280 KM la sud de Aswan și drumul până acolo este lung și drept, fără trafic. Abu Simbel este unul dintre cele mai importante și incredibile locuri pe care le puteți vizita în Egipt și este un must-do când vizitezi aceste locuri. De-a lungul drumului te așteaptă o priveliște uimitoare pe ambele părți , mulți munți mici cu o formă piramidală care te pregătesc să pășești în povestea din spatele templelor masive de la Abu Simbel.

Templele de la Abu Simbel
Templele de la Abu Simbel

Templele de la Abu Simbel sunt două temple masive tăiate în piatră. Complexul este parte a UNESCO, și se întinde de la Abu Simbel până la Philae lângă Aswan.Templele au fost sculptate prin sec XIII Î.Hr., pe timpul faraonului Ramses II. Ele au servit drept mormânt faraonului și soției sale Nefertari comemorând totodată victoria sa în Bătălia de la Kadesh.
Templul mai mare e dedicat lui Ramses al II-lea și cel mai mic soției sale Nefertari. La intrarea în templul mai mare găsim 4 statui de aproape 20 de metri, fiecare din ele reprezentându-l pe Ramses II, stând pe tron și purtând dubla coroană a Egiptului.
La câțiva metri de marele templu se află micul templu sau templul Nefertari. Fațadă mică este decorată cu 4 statuete reprezentându-l pe Ramses și soția sa Nefertari, fiecare de 10 metri înălțime. Una dintre excepțiile din istoria Egiptului este faptul că statuia lui Nefertari are aceeași dimensiune ca a lui Ramses. În mod normal, femeile sunt reprezentate la scară mică în comparație cu regele, însă faptul că statuia are aceeași dimensiune arată cât de importantă a fost Nefertari.

Obiective turistice Aswan
Obiective turistice Aswan

Odată ajunși înapoi în Aswan ne vom opri pentru a lua un prânz tipic egiptean (Pizza, Falafel, Shawrma) într-un restaurant local. Apoi, continuăm turul la atracțiile din Aswan, inclusiv Barajul Înalt, Obeliscul neterminat și templul Philae.
Barajul Înalt
Vom începe vizita cu impunătorul Baraj Înalt ,aflat la o distanță de 15 km de Aswan. Acest baraj a fost construit în anul 1960 pentru a-i proteja pe egipteni de inundații și le-a oferit ajutor ca să se dezvolte. Pe drum, veți trece pe lângă vechiul baraj care a fost făcut de britanici în 1902. Barajul Înalt servește
nevoilor de irigare atât ale Egiptului, cât și ale Sudanului, controlează inundațiile, generează energie și ajută la îmbunătățirea navigației pe Nil. La sfârșitul turului barajului, veți trece la următoarea oprire.
Obeliscul neterminat
Egiptul este o țară celebră, cu tot felul de pietre, cum ar fi calcar, gresie, marmură, alabastru, bazalt și granit. Cele mai mari și mai bune cariere de granit sunt în Aswan. Carierele au oferit o perspectivă asupra tehnicilor de lucru din Egiptul Antic. Se estimează că Obeliscul neterminat al reginei Hatshepsut cântărește în jur de 1.200 de tone și are 42 de metri înălțime. Însă, în timpul lucrărilor a apărut o fisură uriașă în timp ce era eliberat din temelie, așa că au abandonat-o.
Templul Philae
Continuăm cu vizita la romanticul Templul Philae, unul din cele mai frumoase și mai bine conservate temple din Egipt,construit inițial la 500 de metri distanță de locul actual. Pentru a ajunge la locul templului de pe insula sa din mijlocul Nilului, vom merge cu o barcă cu motor. Templul Philae a servit ca loc de pelerinaj de-a lungul secolelor deoarece a fost transformat într-o biserică coptă. Ascultați povestea din spatele numelui și de ce se numește templul Anas el-Wogud și cum a fost salvat de la inundație.

De la Aswan la Hurghada
De la Aswan la Hurghada

La sfârșitul turului la atracțiile Aswan, vom savura o băutură într-o cafenea și apoi ne vom îndrepta către gara din Aswan pentru a lua trenul spre Qena. Transfer către hotelul din Hurghada .

Notă importantă:

Prețul este exprimat per persoană cu cazare în cameră dublă.

Included/Excluded

 • Transfer de la hotelul dumneavoastră din Hurghada la gara din Qena și retur
 • Bilet de tren de la Qena la Aswan și retur
 • Aswan – bilete intrare la obiectivele turistice menționate în program
 • Abu Simbel tur, inclusiv transfer și bilete
 • 1 noapte cazare în hotel 4 **** în Aswan sau pensiune,același standard, în regim cazare cu mic dejun
 • Satul Nubian
 • Muzeul Nubian
 • Grădina Botanică
 • Plimbare cu Felucca
 • Insula Elephantine
 • Bacşişuri

Tour's Location

Hurghada, Egypt

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

from €0

You might also like